DESPRE EXPERIENȚELE MELE CU UNTOLD

23.03.2020

IMAGINE DE LA UNTOLD 2018, MAINSTAGE

Nu vă gândeați că am dat pe la Untold și Neversea,nu? Ba da. Merg în fiecare an la amândouă,din 2017. Sincer, e motivul principal din cauza căruia aștept cu nerăbdare vara. Cel puțin, pentru mine, e superb! Îmi place foarte mult, mai ales că spre deosebire de alte festivaluri, de genul Tomorrowland, tariful este chiar foarte mic... Adică pentru patru zile de distracție non-stop să dai 500 sau  600 de lei e OK, dacă de gândești că dai două mii de euro ca să ai 15...

Dar să trecem la subiect, la experiențele pe care le-am avut. Fiind din București, logic că am mers cu trenul, și nu am ales vreun tren privat. Pur și simplu CFR, dimineața pe la 6, la Gara de Nord. Până la gară, bineînțeles că fac drumul singur... iau metroul de la Pipera sau mai nou Universitate, merg până la Victoriei și schimb linia. Sună simplu, nu? Dar nu e chiar așa... Nu știu  dacă sunt singurul, dar mereu când plec undeva fără familie, îmi pun toată casa în troller, de parcă m-aș muta definitiv... Așa că, să vă prezint programul de anul trecut pe care l-am avut:

-24 Iulie, cumpărarea biletului de tren

-29 Iulie, pregătirea bagajului - aici am avut ceva probleme, fiind obligat în fiecare an să îmi iau un telefon cu butoane, ca să ”trăiesc distracția”... Dar anul ăsta m-am opus regulilor și am făcut ce voiam. Și nu a fost rău :P! Dar am avut probleme la bagaj, pentru că familia mi-a zis de la început că dacă fac ce vreau mă descurc total singur. Era perioada în care încă stăteam la casă și aveam camera la etaj. Logic că nu aveam lift, doar nu suntem miliardari... Acolo avem niște scări cu trepte joase, care de fapt sunt niște plăci de gresie pe un cadru de metal, ”ca să arate bine”... 

-1 August - Bineînțeles,dimineața,cum spuneam mai sus aveam probleme, cu bagajul care era practic încă odată greutatea mea. M-am chinuit cu el pe scări, l-am pus afară, la poartă, și m-am întors în casă, mi-am pregătit ghiozdanul cu gustări și apă (bine, recunosc era suc...), mi-am luat micul dejun, bineînțeles, făcut de mine, adică niște ouă ochiuri arse... Și am plecat. Știam că o să am un drum greu, căci de la mine până la stația de autobuz aveam cam 20 de minute de mers pe jos. Am zis că a fost greu, bineînțeles că așa a fost. Am ajuns la autobuz. Sigur că era plin la ora aia, era 6:15 dimineața... Am mers, am fost strivit, chiar înjurat de o doamnă care a zis că mi-am găsit să plec la ora aia... Am ajuns la metrou. Eram sigur că o să fie aglomerat, dar am avut surpriza să fiu singur în vagon. Am schimbat linia, metroul de pe M1 era plin, dar pentru o stație nu am ce comenta. Am ajuns la gară, am intrat, și fără să mai zic ceva, am așteptat pe peron, încă îmi amintesc, linia 6... Când văd trenul, nu-mi vine a crede:  era cu etaj... Am urcat în tren, cu tot cu bagajul de 40 kg. Când am intrat, am aflat că noi, ăștia care și-au luat bilet la clasa a doua, au locurile sus. Logic că mi-au venit toți ăia cu coarne pe mine când am auzit că trebuie să urc pe niște trepte strâmte cu bagajul ăla lat și greu. Am avut noroc cu un domn care m-a ajutat. După vreo șase ore și jumătate, am ajuns și eu în Gara Cluj. Stabilisem cu un prieten că ne vedem acolo și mă ia el cu mașina până la hotel. Desigur, numai mie mi se poate întâmpla, nu a mai putut să vină. Mi-am târât bagajul până la stația de autobuz, și mi se rupsese o roată de la troller. Am întrebat pe cineva ce autobuz mă duce la Ramada, am avut noroc, autobuzul era chiar în stație. Șoferul, foarte politicos, m-a ajutat să mă urc cu bagajul și am ajuns la hotel. Totul a decurs super, m-am schimbat și am plecat spre Cluj Arena, unde se ține Untold, împreună cu o nouă prietenă care mergea tot în același loc. Pe la jumătatea drumului mi-am dat seama că nu am luat biletul. M-am întors, am lăsat-o pe săraca fată singură și am ajuns și eu la check-in după o oră. Am făcut check-in-ul, am primit brățara, totul frumos. De acolo totul a fost super, m-am întors pe la două tot cu ea la hotel. 

2 August - A doua zi de festival - Eu și noua prietenă ne-am dat întâlnire la micul dejun, unde am descoperit un lucru pe care îl avem în comun, ne place cafeaua. Am pornit iar spre festival, am intrat, numai că în aceea seară nici nu ne-am mai întors la hotel. Ne-am întors dimineața să facem un duș și să ne schimbăm, dar mai ales să luăm micul dejun.

3 August - A treia zi de festival - Același traseu ca data trecută, numai că ne-am mai plimbat prin oraș, căci într-un anumit fel ne plictisisem deja. Bine, logic că am lipsit numai o oră... Pe la trei dimineața ne-am întors la hotel.

4 August - Ultima zi de festival  - Am luat micul dejun, am intrat, ne-am completat împreună în aplicație artiștii pe care voiam să îi vedem, și am stat până la 11 parcă, atunci ne-am dus la Mainstage, pentru că era Armin van Buuren... Am ascultat muzica lui cam șapte spre opt ore, după care ne-am făcut check-out-ul la festival.

5 August - Ziua plecării - Ne-am luat suveniruri, ne-am dus la hotel, am pregătit bagajele și am aflat că noua prietenă e tot din București și merge cu același tren ca mine. Trenul era la șase seara, așa că ne-am mai plimbat. Am plecat spre gară la cinci după-amiaza, ne-am urcat în tren, de data asta era unul normal, fără etaj și am vorbit cu doamna de lângă mine să facă schimb de locuri cu amica mea, ca să stăm împreună. Pe la 11:30 seara eram în Gara de Nord. Aveam noroc, prinsesem metroul deschis. Ne-am luat la revedere, am schimbat numerele de telefon și adresele și ne-am întâlnit în continuare prin București.

Ăsta a fost planul, a fost super, nu prea am avut experiențe proaste în afara celor care reies din textul de mai sus. Dacă vă întrebați cum decurg treburile la Neversea, sunt identice, numai locația,artiștii(nu sunt la fel de cunoscuți ca la Untold) și perioada diferă.


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți